10 september 2015.

Na maanden van planning, camper in orde maken enz.enz. heb ik de camper vandaag naar de haven van Hamburg gereden om te worden ingescheept naar Montevideo.
Voor het zover was, eerst nog naar Rusland en de Krim gereden en hierbij kwamen een aantal kleinigheden aan het licht die ik toch nog gauw aan de camper kon verhelpen c.q. oplossen.
Camper tussen de vrachtauto's en de containers voor inscheping naar Montevideo (Uruguay)
S 'morgens moest ik om 8 uur in de haven zijn, maar deze jongen was reeds om 6.30 uur aanwezig. Dus als eerste aan de beurt. Het hele haven gebeuren kon een tot drie uur in beslag nemen, maar door een vlotte afhandeling van zowel vrouwelijk als mannelijk  personeel was ik om 9 uur reeds op het Hauptbahnhof van Hamburg.
Ik had een E ticket geprint op mijn computer en dat ging pas om 15.30 uur in, maar als ik   41,00 bij betaalde kon ik direct met de trein mee naar Bad Bentheim.
Dus niet !!  voor dat geld een rondrit door de stad gemaakt met een hop on/ hop off bus, gegeten bij een turk, thee gedronken bij een soort Mac Donalds en verder veel gekletst met jan en alleman.
Enkele foto's van Hamburg.
Tegen de avond terug naar huis via Osnabrück, daar gewacht op de trein vanuit Berlijn, die had 30 minuten vertraging , maar tegen ongeveer 19.00 uur was ik in Bad Bentheim, waar Ria me van de trein haalde.
Op 18 oktober vertrek met het vliegtuig naar Montevideo ( Uruguay), dus nog royaal de tijd om een en  ander voor te bereiden.